Bollnäs Trail Race & sprinten tar över

oktober 17, 2012 teamfigge No comments exist

I helgen arrangerade Rehns BK löploppet Bollnäs Trail Race för första gången. Ett lopp jag själv tänkte ställa upp i men fick avstå på grund av min fot. Fick istället agera funktionär. Det är en krävande bana som löparna utsätts för. Två rejäla stigningar på den 10 km långa banan, medan 5 km långa banan får en av dom. Deltagarantalet blev lite av en succé med tanke på första gången. Nästan 120 löpare! Vi hoppas på att detta ska växa till nästa år. Jag kan starkt rekommendera det här för alla andra.

Skrev i senaste inlägget att jag skulle till en sjukgymnast för min fot. Det har jag varit och fick där berättat för mig att jag har mortons syndrom. Låter läskigt när man inte vet var det är, men det är att nerven mellan tredje och fjärde tån klämmer vid belastning av foten. Läs mer på här! Därför har jag bokat en tid nästa vecka hos en ortopedklinik för att lösa det här. Anar att jag kommer få använda en pelott och hoppas det kommer hjälpa mig i så fall.

Bild från: http://www.anatomic.nu/Mortons-Syndrom.html

Jag måste även som många andra gnälla över förbundets val av tävlingsprogram för Silva League 2014. Att tre deltävlingar av sju kommer vara sprint känns väldigt tråkigt. Även om jag tycker det är kul med sprint så tycker jag inte det ska växa sig större än lång- och medeldistanserna. Av alla de sprinter jag sprungit i Sverige är det nog inte mer än 1-2 stycken kartor som har lämpat sig för disciplinen. Hoppas att förbundet kan ta till sig kritiken från alla som har samma åsikt som jag och ändrar programmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *