Alternativ vecka

januari 27, 2013 teamfigge 1 comment

En vecka i Sverige har gått sedan jag kom hem från Madeira! Det som är negativt är ju denna kyla. Även fast jag var förberedd på den, blir det ändå lite som en ”chock” när jag verkligen får känna hur kallt det kan vara. En annan lite negativ sak som har varit den här veckan är att jag har lite ont i hälen. Det ömmar lite när jag springer och trampar ner foten i marken. Därför har jag bestämt mig för att den här veckan som kommer ska bli en alternativ träningsvecka. Det kommer innebära att jag inte tränar sånt som har med löpning att göra. Jag kommer istället vara på gymmet varje gång jag tränar köra styrka, cykel, ellipsmaskin mm. Eftersom jag aldrig fått problem med hälen och vet inte riktigt vad det är som gör ont vill jag inte riskera att vara ute och kanske göra det värre.

Under träningslägret på Madeira blev jag biten av en fästing. Jag blev först lite orolig för att jag tänkte att den kanske skulle kunna smitta TBE. Men blev senare lugn eftersom jag fick reda på att det inte fanns på Madeira. Men det slog mig tanken att jag måste ta TBE-vaccinet när jag kommer hem till Sverige. Det gjorde jag också i tisdags! Jag tänker inte riskera att vara ute i skogen och springa utan TBE-skydd i sommar. Efter att ha hört från hälsocentralen vad konsekvenser kan vara efter ett sådant fästingbett vill jag rekommendera alla som rör sig ute i skog och natur att vaccinera sig.

 

1 Comment on “Alternativ vecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *