3 DM-tävlingar väntar

augusti 30, 2013 teamfigge No comments exist

Runt den här tiden på åren brukar de flesta distrikt köra sina DM-tävlingar. Hälsingland är inget undantag och kör på med 3 stycken den här helgen, alla vid Ljusdal. Det blir en tuff helg, speciellt när det avslutas med långdistans på söndagen.

Men ikväll börjar det med nattorientering. Ut i den mörka skogen med lampan. Egentligen inte någon av mina favoriter med natt, men jag vill bli bra i det. Det måste jag bli om jag ska kunna leverera bra lopp på Jukola och 10-mila. Så jag ser ändå fram emot att springa ikväll och möta mina klubbkompisar som kommer ge ett hårt motstånd.

Sedan fortsätter det med stafett på lördagen. Vi i Rehns BK ställer upp med 3 lag som ska vara tänkt att vara så jämna som möjligt. Så här ser lagen ut i löpningsordning:

Lag 1: Erik Lundh, Olle Olofsson & Göran Winblad

Lag 2: Andreas Calleberg, Pär L. Olofsson & Fredrik Ingelsson

Lag 3: Anders Johansson, Charlie Stolt & Jesper Lysell

Jag gillar alltid stafetter! Av någon anledning är det där som det gått som bäst för mig i stora sammanhang. Även om jag såklart ibland inte lyckas. Men det är väl det jag mest ser fram emot under helgen. Hoppas verkligen det blir så att vi går ut hyfsat tätt tillsammans på sista sträckan. Det kommer gå bra för mig att hänga med under banan, men jag vet att Göran och Jesper är riktigt bra avslutare. Det gäller att jag skapat en lucka innan dess.

Som sagt så avslutas helgen med långdistans. Jag har skrivit tidigare i ett inlägg att det fungerar bättre och bättre för mig på långdistanserna i år. Något som jag tycker är väldigt roligt! Nu på söndag mäter banan dryga 9 km, vilket inte riktigt är långdistans. Det kommer bli snabba tider kan jag tänka mig. Det kommer bli en rolig helg i alla fall!

I veckan som gått har jag varit in till Uppsala och skrivit en tenta. Hade även fått i uppdrag att lura ut Göran på en cykeltur av hans tjej Elise. För hon skulle överraska med en trerätters middag. Och självklart ställer jag upp på det! Det som skulle bli lite klurigt var att hålla honom borta i ungefär 2,5 h. Den runda som jag tänkt mig skulle ta cirka 2.10. Så jag fick försöka dra ut på tiden så mycket som möjligt. Det fick bli några toastopp, någon extra runda och sakta ner farten ibland. Lyckades väldigt bra med det! Han blev väldigt överraskad och glad efteråt har jag hört i alla fall!

En sak som blev dåligt för mig under den här cykelturen var att jag skulle hänga på Göran när han ryckte en gång. Av någon anledning lyckades jag ta i så mycket och göra illa muskeln på högra sidan av ryggraden. Det har gjort att jag inte kunnat träna efter tisdagen och det har väl i stort sett gått över idag. Hoppas det går att springa i helgen!

Ute på de fina vägarna runt Uppsala
Ute på de fina vägarna runt Uppsala
In action!
In action!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *