Tävlingstät påskhelg

april 17, 2014 teamfigge No comments exist

Påsken närmar sig och för mig närmar sig flera tuffa tävlingsdagar. För mig kommer det vara fyra tävlingar på fem dagar. Det börjar idag med Stigtomtakaveln. En stafett med sex sträckor. De tre inledande sträckorna är på natten, sen blir det jaktstart på morgonen efter de tider som tredje sträckan kom i mål med på natten. Jag skulle egentligen sprungit sista på dagen, men lite ändringar har gjort att jag får springa andra sträckan på natten istället. En sträcka som jag gärna tar eftersom jag måste få till nattorienteringen bättre än vad den är just nu. Sen är det en ganska lång sträcka på 9,6 km, vilket blir bra träning för min uthållighet. Hoppas jag får gå ut med några andra så jag kan utnyttja deras fart och sedan orientera rätt på gafflingarna. Starten går kl 21:00 och går att följa live med ljud och video här.

På lördag går Kolmårdsmedeln och det ska bli riktigt kul. Kolmårdsterrängen brukar alltid vara fin och rolig orientering. Många bra löpare som är med och blir en bra värdemätare på om formen är på väg uppåt.

Sen på söndagen är det dags för Silva League-premiär. En långdistans som säkert kommer vara längre än 14 km. För mig handlar det bara om att ta mig runt och känna att jag gjort ett bra lopp. För på långdistanserna kommer det dröja lite innan jag kan konkurrera och ens nå de tider som de bästa har.

Avslutningsvis blir det en till stafett, nämligen Kolmårdskaveln. Fem sträckor på dagen där jag blivit tilldelad den tredje som är en av de kortaste. Men jag är redo om det eventuellt skulle bli ändringar där också.

Fredrik Ingelsson
Silva League-premiären för två år sedan. Foto: Linus Ericson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *