Formen god nog för 5 km

april 28, 2014 teamfigge 1 comment

I lördags sprang jag en medeldistanstävling i Uppsala. 5 km i en ganska så flack terräng. Jag såg fram emot att tävla och ville verkligen försöka att få till ett topplopp. Det var riktigt bra uppslutning av löpare i H21 Elit-klassen och även bra sådana också. Det skulle verkligen inte bli lätt att få en bra placering. Kroppen kändes bra under uppvärmningen, benhinnorna kändes knappt något alls och jag blev lite extra taggad av det. Jag startade i ett rätt så hårt tempo för att sedan bara försöka hålla det så länge som möjligt. Som tidigare helger svarade kroppen bra av farten. Även orienteringen satt perfekt. I mål kom jag in på en femte plats, en minut efter ledaren, men bara tolv sekunder efter tvåan. Jag var väldigt nöjd med min prestation. För jag hade inte bommat en meter och hade kunnat hålla en fart som jag inte varit i närheten av tidigare tävlingshelger. Det hela slutade med sjätte plats efter att min klubbkompis Göran kommit in på en tredje plats. En fantastisk dag som jag tar med mig till framtida tävlingar. Nu kanske även formen börjar komma fram också.

Karta. Resultat.

Fint väder och laddade killar innan start. Fr.v. Andreas Calleberg, jag och Charlie Stolt
Fint väder och laddade killar innan start. Fr.v. Andreas Calleberg, jag och Charlie Stolt

Efter tävling drog jag hem till Ockelbo. En snabbvisit eftersom jag på söndagen skrev på ett hyreskontrakt. Nu är det nämligen klart att jag har en lägenhet till hösten. Riktigt skönt att få det avklarat och jag ser mer och mer fram emot framtiden då jag kommer satsa hårt på idrotten.

1 Comment on “Formen god nog för 5 km

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *