10-mila står och knackar på dörren

maj 2, 2014 teamfigge No comments exist

Imorgon gäller det! Årets första riktiga mål med säsongen. 10-mila! Denna mäktiga och magiska stafett enligt mig. 10 sträckor som startar på kvällen och avslutas på morgonen. De bästa lagen och de bästa orienterarna i världen tävlar om vilken klubb som verkligen är bäst, när det gäller elitlöpare. I år går det historiskt sett för första gången i Småland och mer exakt i Eksjö. Det är även för första gången som starten går i dagsljus. Starten går nämligen kl 19.30 jämfört med förra årets start 22.15. Det börjar med två dagsträckor innan mörkret faller in och pannlamporna får lysa upp skogen. Jag tycker att det blir intressant med det nya konceptet, dock lite tråkigt att den klassiska starten försvinner då flera hundra pannlampor lyser upp mörkret och sticker iväg samtidigt.

Jag skulle gärna velat vara trygg med att ha formen inför årets 10-mila, men det kan jag inte riktigt vara. Men som det gick senaste helgen så känns det ändå mycket bättre än vad det kunde ha gjort och jag vet att formen är på uppåtgående i alla fall. Eftersom jag ändå inte visat mig tillräckligt stark tidigare tävlingar över 9 km har jag blivit tilldelad andra sträckan. Den mäter 8,6 km och som jag nämnt tidigare går den i dagsljus. Jag är väldigt nöjd att jag blivit tilldelad den sträckan. För då känner jag längden är tillräcklig för att jag ska kunna springa med andra löpare och plåga mig igenom. Dagsljuset gör det bara bättre för mig. Jag är riktigt taggad!

Hela laget ser ut såhär:

Sträcka Löpare Längd (km) Gaffling Ljusförhållanden
1. Justas Misiunas 8,6 Ja Dag
2. Fredrik Ingelsson 8,6 Ja Dag/Skymning
3. Raivo Kivlenkis 13 Nej Skymning/Natt
4. Jacek Morawski 11,6 Ja Natt
5. Göran Winblad 11,6 Ja Natt
6. Jesper Lysell 17,1 Nej Natt
7. Olov Ericon 8,7 Ja Natt
8. Jonas Vytautas Gvildys 12,9 Ja Natt
9. Jerker Lysell 15,6 Ja Gryning/Dag
10. Andreas Calleberg 8,5 Ja Dag

(Ljusförhållanden är beräknat utifrån tätlagen under stafetten)

Som sagt är jag riktigt taggad för stafetten. 10-mila är för mig en tävling som hjälper mig i min träning. För en dröm som jag verkligen vill uppnå, förutom att vinna stafetten, är att vara först in på en sträcka. Det är något som jag hoppas att jag får möjligheten till någon gång. Den tanken är en riktig ”träningsmorot”.

Förutsättningarna för att lyckas bra i stafetten har varit bättre tidigare år, eftersom vi förlorat några löpare. Men jag tror hårt på mina lagkamrater och om alla gör topprestationer kan det bli riktigt bra ändå i slutänden.

För er som vill följa tävlingen live går det att göra här. Eftersom arrangörerna vill att livefunktionen ska fungera optimalt krävs det stora resurser vilket betyder att det kostar en slant att följa stafetterna.. Men om ni har dagen ledigt imorgon så är det bara att betala så kan ni se ungdoms- dam- och herrstafetten. Med andra ord en händelserik dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *