Tanken på hur det kunde slutat om jag hade varit piggare på Stafett-SM!

september 21, 2015 teamfigge No comments exist

Då var sista SM-tävlingen för i år avslutad. Stafetten avslutar alltid säsongen på allvar och som jag tycker är den roligaste SM-tävlingen. Speciellt i år då jag fick springa i Rehns BKs förstalag! Men som ni kan ha läst i tidigare inlägg har jag inte alls sprutat ut lovord om min fysiska form. Därför var det ett stort orosmoment under söndagen.

På första sträckan hade vi, som nästan alltid, Jesper Lysell som vi för jämnan kan lita på när det gäller att komma in bra till växlingarna. Det var inte ett undantag på den här stafetten heller. Han växlade ut mig som sexa, 35 sekunder efter tätlaget.

Jag hade dock 20 sekunder upp till laget framför mig. Jag bestämde mig direkt för att komma ikapp så fort som möjligt eftersom jag visste att det skulle bli mycket enklare för mig att ha en rygg att springa efter istället för att ligga helt själv. Speciellt med tanke på den form jag hade. För det kändes redan direkt efter några hundra meter att det började ta emot i benen. Jag kom som tur ikapp några lag och ”hakade” mig fast bakom ryggen. Då gällde det bara att ligga kvar där och hålla koll på kartan så jag var med när en eventuell gaffling skulle komma.

En bit in i loppet hade jag fortfarande ryggen på två lag och som tur haft samma kontroller som mig. Men tillslut kom den. Jag hade en annan kontroll än lagen framför mig. Denna gång var det inget problem eftersom jag hade full koll på var jag var. Men kort därpå kom ännu en gaffling och den här gången var jag inte med lika bra eftersom jag var riktigt sliten i både kropp och huvud. Jag tappade ryggarna och fick då ligga själv en stor bit av loppet. Jag kände direkt när jag fick springa själv att jag inte kunde hålla något bra driv i steget och det gick betydligt långsammare. Kom i lag med några på slutet där jag kunde hänga på in till växling som tolfte lag.

Ut på tredje sträckan stack Jerker Lysell. Han gjorde ett stabilt lopp och kunde ta in vårt lag på en nionde plats. En placering som är helt okej med tanke på att en tredjedel av laget inte var i form. Det var min första topp-10 placering i seniorsammanhang på ett SM. Vi löpare i klubben har såklart större ambitioner och det är en spännande tanke på hur det kunde slutat om jag hade varit i form.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *