Hitta lugnet i skogen

januari 4, 2016 teamfigge 1 comment

Söndagen spenderades mycket i skogen. Klockan nio hade jag, pappa och farbror bestämt möte i Ockelbo för att åka ut i skogen för röjning. Det är alltid lika roligt att komma ut med dem och sköta om den egna skogen. Skogsarbetet fungerar som en sorts terapi, jag finner ett lugn. Men vad bra, då har det ju varit så ofta eftersom jag har skogsarbete som ett jobb i vanliga fall. Men det är inte riktigt samma sak. När jag är ute på den privata marken och röjer är det inte lika stor press på att jobba snabbt och det blir trevligare att ta lite tätare raster runt en varm eld och fika.

 

Röjning 160103

 

På kvällen blev det en av favoritrundorna i Rönnåsen i mörkret. Blev strax under timmen och jag hade fått nog med höjdmeter i benen. Var dock lite seg. Kanske kände av allt gående från röjningen på förmiddagen. Men det känns som jag börjar komma igång bra nu och att jag snart kan komma upp i den träningsmängd som jag vill ligga på. Det gäller att bara inte gå för fort fram.

1 Comment on “Hitta lugnet i skogen

  1. Ja visst är det härligt att jobba lite lätt i skogen! Även för mig är det en härlig terapi.
    Lycka till med träningen! Jag kan rekommendera dig en trainer för kalla dagar om du vill ta ett cykelpass inomhus. Själv så köpte jag en för drygt ett år sedan och den är toppen!
    Jag har en bkool och jag har filmat egna banor som jag redigerat och lagt upp. Oftast kör jag dock andras banor (video) med nivåskillnader. Nästan som att cykla ute.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *