När 3,2 km tog 36 min

januari 12, 2016 teamfigge 1 comment

Då var den här på riktigt. Vintern! Som vi har längtat efter det. Snön! Vad innebär detta? Jo, snöpulssäsongen har börjat. Den djupa snön som ger träningen en plågsam snigelfart och som gör att allt under höfterna får en plågsam resa genom den motståndskraftiga snön. Men det gör det till kanske ett av de bästa träningarna man kan göra enligt mig. Ett motstånd i varje steg du tar. Muskler som verkligen känns att de arbetar.

 

 

Träningen idag hade jag tänkt köra en runda som brukar ta strax under timmen. Jag räknade med lite snöpuls och tänkte att det skulle ta plus en kvart till. Men 8 minuter in i träningen, när jag väl nått starten av snöpulsandet, behövs det inte många meter innan jag förstod att det inte skulle bli den runda jag tänkt. Med snö 4 dm upp på benen och en fart mellan 10-15 min/km insåg jag att det fick bli en förkortad runda. När jag väl var klar med passet hade det nästan gått 53 minuter på 6,4 km och av de så hade jag pulsat i 36 minuter på 3,2 km. En kort träning kan ni kanske tycka men de där 36 minuterna ger mer än vad man tror.

 

Mer snöpuls i vinter!

 

Snöpuls

1 Comment on “När 3,2 km tog 36 min

  1. Härligt att se o höra att du är på gång
    Om 4 månader är det snöfritt i Falun och då
    har du nytta av dess pass med snöpulsning.
    Ses Stefan L

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *