Första ”riktiga” dagen som orienteringsproffs

januari 19, 2016 teamfigge 2 comments

Den här tisdagen har varit speciell. För den här dagen skulle jag vilja kalla den första riktiga dagen som jag agerar orienteringsproffs. Jag har ju alltid tränat och haft mål med att bli bättre tidigare dagar/år. Men den här dagen blir speciell på det sätt att jag tar en dag ledigt från jobb och använder den till träning och samtidigt som jag har sponsorer. Alla tisdagar framöver kommer jag träna två pass om dagen, vilket jag måste om jag ska gå i den riktning jag vill med min utveckling inom sporten. Jag har pratat med min farbror, som jobbar på orienteringsgymnasiet i Sandviken, om jag får vara med på deras tisdagsträningar. Det på grund av att få lite sällskap på träningarna. Därför kommer jag vara med dom på tisdagar i de fall jag får och kan.

 

Idag var första tisdagen jag var med dom och långpass på väg stod på schemat. Jag var lite orolig för mitt ben med tanke på den krampkänning jag fick på lördagen och att jag knappt har tränat sen dess för att vila ut det. Därför hade jag bestämt mig för att hålla mig till 90 minuter istället för 120. Det kändes bra i början och kunde springa problemfritt fram tills 75-80 minuter, precis som i lördags. För då började det göra ont på samma ställe och sätt. Jag sprang med det i 20 minuter innan jag var klar med träningen. Det slutade inte lika illa som tidigare, men beror väl på att jag sprang kortare idag. Vet inte riktigt varför det blir så här, men klart är att jag får vänta lite med de riktiga långpassen och gå över till mer styrka och skidåkning.

 

Skidåkning var det min andra träning bestod av idag. Men det var ett av de tyngre skidpassen jag kört. Dels för att det var det första skidpasset på riktigt länge och dels för att jag sjönk igenom snön hela tiden. Därför var det ingen riktig Sundby-klass på mig när jag åkte fram i spåren. Blev ändå ett bra pass för både armar och mage.

 

 

 

2 Comments on “Första ”riktiga” dagen som orienteringsproffs

  1. Härligt att läsa, kul att du är på gång, sen får du väl springa alla banor på 75 min!
    Tycker det är bra att du blandar upp meed skidor, ska bli intressant att följa dig och din utveckling.
    Stefan L

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *