Tävlingspremiären avklarad

mars 26, 2016 teamfigge No comments exist

Här kommer ett inlägg som egentligen skulle kommit i början av veckan. Men glömde min dator nere i Norrköping. Därför fick det bli nu istället.

 

Vad har jag då gjort i Norrköping? Jo, förra veckan hade jag nämligen årets tävlingspremiär. Tävlingarna hölls några mil söder om Nyköping och Norrköping stod för boende hos några klubbkompisar.

 

På lördagen hade jag en långdistans att avverka. Jag åkte ner med noll förväntningar och ett stort frågetecken på formen. Lyckades att harva mig runt på de 10 kilometerna, men var ändå en bra bit efter. Några småbommar på första, andra kontrollen, svårt att få upp någon fart på långsträckorna och lite dålig form förklarar de mesta. Men jag är ändå nöjd med att få kommit igång med tävlandet och få upp pulsen lite.

 

På söndagen var det Måsenstafetten. Jag sprang andra sträckan och fick gå ut i tät efter att Jesper gjort en lysande förstasträcka. Det började direkt med ett bo vid första kontrollen och fick släppa två lag förbi mig där. Sedan sprang jag själv ett bra tag innan de kom några bakifrån. Där hakade jag på och var in tillsammans med de in till växling. Då var vi på en sjunde plats och vi slutade tillslut på en sextonde plats efter fyra sträckor.

 

Nu har jag inte några planerade tävlingar på tre veckor och tänkte lägga mycket på träning då istället. För som jag nämnt tidigare är mitt mål under försäsongen att vara i form till 10-mila. Blir några tuffa dagar med träning under påsken, sen några lugnare dagar innan jag nästa helg får besök av Rehn Elit för ett träningsläger i Ockelbo.

 

160326

 

Skidor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *