Ockelbo Camp

april 5, 2016 teamfigge No comments exist

Senaste helgen kom nio klubbkamrater till Ockelbo för tre dagar träningsläger. En natträning, två långpass och ett tempopass via en träningstävling. Jag gick in i lägret med en ganska tuff bakgrund med träning från påskhelgen och att jag inte hade haft någon vilodag.

 

Men det började med natträningen på fredagkväll. Vi värmde upp med lite löpning efter elljusspåret samt en reflexrunda. I mitten av denna reflexrunda var startpunkten för en nattbana på fem kilometer. Alla som var med startade samtidigt. Sedan var det upp till var och en om man tog eget intiativ i orienteringen och man fick hänga med så länge man hade ork. Jag var lite svajig i orienteringen och låg i rygg för det mesta i början. Men efter ett tag kom jag in i det och avslutade banan på ett bra sätt. Målet var alldeles i närheten av startpunkten. Det var bara att fortsätta på reflexrundan och sedan hem efter elljusspåret.

 

160401

 

Dagen efter var det två träningar. Det började med en medelbana på sex kilometer. Där vi sprang låg fortfarande snön kvar här och där. Det blev med andra ord en del snöpuls. Det blev väl inte ett riktigt långpass. Det landade strax över timmen. Men vi hade inte tid att träna något mer eftersom eftermiddagens träningstävling hade start redan klockan ett.

 

160402_1

 

Det blev en rätt kort vila innan det var dags att springa igen. Jag gick in som om det var en tävling. När jag väl stack iväg var det inga lätta ben som jag hade att handskas med. Men jag struntade i hur benen kändes och körde på i det tempo som jag var kapabel till. Jag fokuserade mer på orienteringen istället. Fortfarande en del snöpuls blev det. När jag väl kom i mål var jag nöjd över loppet. Gjorde egentligen bara en bom.

 

Sista dagen for vi upp till samma område som på lördagförmiddag men med en annan startposition. Där skulle vi genomföra ett långpass på nittio minuter. Jag var väldigt nöjd med hur kroppen och pulsen reagerade när vi väl sprang ute i skogen. Kunde springa på i bra fart utan att pulsen rusade iväg.

 

160403

 

Bortsett från träningarna var vi på lördagkväll iväg och besökte älgparken i Ockelbo. Där gick vi runt i parken och kollade på älgarna och sedan grillade vi i deras stugbys grillkåta. En riktigt uppskattad aktivitet tyckte de andra.

 

160402_2

 

Bra träningar och bra gemenskap. Nu tränar vi vidare på egen hand och ser fram emot vårens tävlingar och stafetter.

 

160402

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *