Omplanerad helgträning

april 10, 2016 teamfigge No comments exist

Jag skulle kunnat sprungit premiären av Swedish League nere i Brösarp, Skåne. Men jag tyckte att det inte var vid intresse att åka ända ner dit för att springa några tävlingar som jag inte satsar mot. Istället stannade jag hemma för att träna.

 

Jag hade en plan för helgen med vad jag skulle träna. Men den ändrades efter fredagens träning. Jag trodde att mina vader skulle klara av intervaller som jag kört många gånger tidigare. Såklart var det ett tag sen senast. Kanske skulle ha börjat försiktigt med färre eller kortare intervaller. Oavsett fick jag ont i nedre delen av ena vaden. Så pass ont för tvingas planera om helgens träning. Ingen löpning. Bara alternativt.

 

Började lördagen med en cykelpremiär med min racer. Skönt att komma igång med den nu när det börjar bli varmare och snön är borta. Alltid lika kul att cykla så fort jag bara kan.

 

Cykel

 

Det fortsatte med cykel på söndagen, men lite längre. Det blev strax över två timmar och femtiosex kilometer. När jag precis kommit igång med cyklingen undkommer jag inte att få riktigt ont i rumpan. Ingen skön sadel precis på de där cyklarna. Men ett bra pass och trött när jag kom tillbaka.

 

Rullskidor

 

Andra passet blev på rullskidor. Nittio minuter stakning. Ett helt vanligt träningspass på rullskidorna, men som skulle sluta olyckligt. Jag hade kört över tjugosex kilometer och hade bara trehundra meter kvar innan jag var färdig med träningen. Jag ser att det ligger smågrus framför mig, men bedömer att det är så pass lite att jag ska kunna åka över det. Men det var närmare fem centimeter tjockt och rullskidorna grävde ner sig och flög iväg lite var de ville. Jag lyckades inte hålla balansen och ramlade och skrapade upp armbåge och höft. Kravlade mig upp och förklarade för de som var intill mig att jag mådde bra.

 

Skadad

 

Skadad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *