Stigtomtakaveln – ett bra genrep

april 18, 2016 teamfigge No comments exist

I helgen var jag ner till Nyköping och sprang Stigtomtakaveln. En stafett där tre sträckor springs på natten och sedan tre sträckor på dagen. Första dagsträckan startar i en jaktstart efter resultatet från nattens sträckor. Jag var en av de tre som sprang en nattsträcka. På första sträckan sprang Jesper Lysell, jag på den andra och Anders Johansson på den tredje. Vi hade bra förhoppningar att ligga bra med efter tredje sträckan. Hur gick det då tillslut?

 

Jag var riktigt nervös efter att starten hade gått. Gå runt på tävlingsarenan och bara vänta på att själv få sticka ut. Jag var nervös över hur min kropp skulle svara när jag väl skulle springa. Senast jag sprang tävling var ju kroppen riktigt seg. Efter det har jag tränat bra och hoppades bara att jag skulle orka hänga med. Jesper varvade vid arenan i tät och jag var hyfsat säker på att han skulle vara det när han väl kom in för växling också. Men han hade gjort en liten bom på en kontroll och så sent på banan att han inte hann ikapp täten. Jag fick gå ut ungefär minuten efter och jaga.

 

Det börjar efter bara 500 meter med en rejäl smäll strax över knäskålen. Jag springer in i spetsen av en stor gren till ett liggande träd. Sprang i några sekunder med rejält ont och hoppades att det skulle gå över. Efter någon minut var det inga problem längre och fick in orienteringen riktigt bra. Tar kontroll efter kontroll och springer tillslut med täten. Jag hade inga problem att hänga med i skogslöpningen. Men efter kontroll sex kom en lång sträcka och där det mest självklara vägvalet var efter en väg. Känner rätt snabbt att jag inte kan skruva upp tempot tillräckligt för att hänga med konkurrenterna runt om mig. Tappar rejält på lagen framför mig och tappar de helt och hållet vid kontroll sju efter att jag gjort en bom. Kommer in i en annan grupp och ligger med där för att bara hålla koll på orienteringen. Jag kommer in till varvningen och efter det gör jag det riktigt bra och tar in på flera lag. Kommer in till växling som fjortonde lag men har sjätte plats inom räckhåll.

 

Skickar ut min klubbkompis som gör en riktigt bra sträcka och som tog upp oss till tionde lag med räckhåll till femte plats.

 

På dagsträckorna dagen efter hade vi tre stycken som vi redan innan visste inte skulle hänga med rent fysiskt. Deras jobb var bara att se till att komma så bra som möjligt efter sina tre sträckor. Tyvärr hade de inte bästa dagen ”på jobbet” och vi kom ganska långt bak tillslut. Men det viktigaste för oss var att bara få träning inför kommande stora stafetter som 10-mila och Jukola. Det tycker jag vi fick också och jag ser verkligen fram emot det!

 

Stigtomta
Jag står och väntar på att få kartan av Jesper. Foto: Stigtomtakaveln

 

Stigtomta
Charlie på sträcka 5 på väg in till växling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *