Första segern för året

maj 21, 2016 teamfigge No comments exist

Det var med en viss förväntan jag åkte mot Faxeträffen, Söderhamn och en medeldistans ute på udden av Utvik. Första mindre tävlingen för säsongen och chansen till årets första seger kunde komma visste jag. Kom dit väldigt tidigt! Fick sitta på TC i över två och en halv timme och ladda med lite kaffe.

 

Jag öppnade loppet lite stressigt. Tänkte mycket på hur fort jag sprang vilket gjorde att det blev svårt att hålla i orienteringen. Lugnade ner mig efter några kontroller, men fokuset låg fortfarande lite på hur fort jag sprang. Vilket är något som jag aldrig egentligen vill tänka på när jag är i skogen och springer. För där ska det fulla fokuset vara på orienteringen. Det var riktigt tufft att forcera i skogen. Då menar jag inte att det var många områden med tät skog. I princip hela området var stenbundet och det var svårt att hålla en upprätt kropp och ett snyggt löpsteg. Jag sprang genom banan utan någon bom. Men på grund av den något stressiga farten blev det mycket slarv med att hålla riktningen. Mestadels in mot kontrollerna. Men det bomfria loppet och med den fart jag hade räckte till min första seger för året.

 

Dagens bana
Dagens bana
Nöjd segrare efter målgång
Nöjd segrare efter målgång

 

Riktigt skönt att jag fick till det och att det slutade som det gjorde. Laddar nu om till imorgon då det är en långdistans på samma ställe. Får se vad jag kan åstadkomma då!

 

Faxeträffen 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *