En vecka med frågetecken

juni 5, 2016 teamfigge No comments exist

För er som följer mig på Facebook och Instagram fick en hint om att jag haft lite problem med knät under veckan. Berättade inte exakt var det var. Men nu kommer en liten rapport om det.

 

Förra helgen arrangerade min klubb Rehns BK tävlingar i Bollnäs. Det blev inget tävlande för mig då. Men eftersom jag var banläggare för dessa tävlingar hade jag också ansvaret för att få ut stämplingsenheter samt få in dom efter tävlingarna. Därför blev det en del träning under helgen.

 

Det som hände efter helgen var att jag började bli öm i höger knä. Inte konstant, utan mer oregelbundet. Spelade ingen roll om jag satt eller gick. De ömmande ”pulserna” i knät kunde komma när som helst. Jag minns inte att jag har slagit i något eller gjort något konstigt med knät för att detta ska haft sin naturliga förklaring. Hoppades bara på att det skulle vara någon liten känning efter helgen som skulle försvinna lika snabbt som det kom.

 

Men på tisdagen fortsätter det i samma visa. Men jag tänkte ändå ut på min planerade träning. Jag hade lagt en bana på en karta från 1975 i nordvästra Åmot. Jag skulle var ute i cirka två timmar. Det var för mycket nostalgi för att jag skulle vilja skjuta upp den till ett senare tillfälle. Jag kände inget i knät under hela träning, vilket var positivt. Bortsett från knät, var det riktigt roligt att få springa på en sån gammal karta och försöka förstå hur de på den tiden ritade och tänkte i terrängen. Anledningen till att jag ville springa var dels för att det är något speciellt men dels också för att jag ville kolla upp om det finns möjlighet att göra ny karta över området. Min åsikt om det är att det fanns riktig potential för att det skulle bli bra karta där. Inte hela, men tillräckligt mycket i alla fall. Se karta nedan tillsammans med min GPS-rutt! För att se bättre kan du gå in på mitt kartarkiv.

 

ÅmotQR

 

Tillbaka till knät! Det fortsatte ömma efter träningen och under de efterkommande dagarna vilket ledde till att jag körde alternativt med styrka och rullskidor då. För på helgen ville jag kunna springa Alftas tävlingar på Ösa-träffen. Jag gissar ändå på att det är en liten överansträngning som är en kombination med lite för mycket löpning i skog och för lite styrketräning. Hur det blev med knät ser du i nästa inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *