Två tredjedelar av Ösa-träffen avklarat

juni 5, 2016 teamfigge No comments exist

Denna helg arrangeras sprint-SM nere i Blekinge. Men jag har istället valt att springa vid Alfta och deras tävlingar på Ösa-träffen. Det brukar alltid bjudas på bra banor och kartor. Än så länge efter två av tre tävlingar har de verkligen uppfyllt det.

 

Jag har ju varit lite osäker med hur mitt knä skulle vara under/efter tävling. Men det kändes bra under lördagens tävling. En medeldistans i ett riktigt klurigt område. En sluttning med riktigt mycket sänkor. Jag gick i princip helt prickfritt förutom en kontroll där jag lade bort en minut ungefär. Resten var helt upp till tempot hur det skulle sluta. Jag startade tidigt. Därför när jag väl kom i mål som tvåa fick jag vänta ett bra tag innan jag skulle få reda på slutresultatet. Det slutade med en nittonde plats, strax över fem minuter efter. Jag var inte nöjd med det resultatet. Nöjd med min orientering, men inte mitt tempo i skogen. Jag är lite för långt efter för att jag själv ska ge mig godkänt.

 

Inledningen på lördagens tävling. Området som var riktigt fint!
Inledningen på lördagens tävling. Området som var riktigt fint!

 

På dagens tävling var det dags för revansch! Ännu en medeldistans stod på agendan. Det hade utlovats riktig fin terräng och det återstod bara att själv starta och ta reda på det. Det var även mindre skala vilket skulle indikera på att det var mycket detaljer med på kartan. Direkt när jag såg kartan var det bara att ställa in sig på att fokusera på den tekniska biten. Jag orienterade riktigt bra idag. Två små längre kartstopp som jag gjorde för att verkligen inte göra ett större misstag. Annars var det ren njutning att springa fram mellan höjder, branter, stenar och mossar. Det kändes som jag hade varit ute riktigt länge när jag började närma mig slutet av banan. Men när jag var vid sista kontrollen hörde jag från speakern att det var en bra placering jag sprang emot. Det slutar med en femte plats, endast en minut och trettioåtta sekunder efter segraren. Riktigt nöjd med min insats. Ännu ett befriande var att mitt knä fortfarande kändes bra. Nu väntar bara långdistansen imorgon!

 

Sagolik terräng!
Sagolik terräng!

 

Ösa-träffen dag 2

 

Ösa-träffen dag 2

 

Ett litet klipp under tävlingen där min klubbkompis var ute och filmade lite.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *