O-ringen Etapp 1: Klassändring från H21Elit till vanlig H21

juli 25, 2016 teamfigge No comments exist

Innan jag kommer in på temat O-ringen, vill jag ge lite information vad som har hänt efter Jukola fram till nu. Efter Jukola var det bara att ändra siktet mot O-ringen och förbereda sig med den träning som skulle krävas. Under midsommar hade jag tränat riktigt bra. Men under själva midsommarafton körde jag ett rejält backpass runt Rönnåsens slalombackar. Jag hade planerat 4 varv runt en kuperad bana, men det slutade med 5 stycken. Den sista skulle visa sig vara en för mycket. Det slutade med en överansträngning i hälsenan och ingen löpning på en vecka. Sen fortsatte det med träning inför Engelbrektsstafetten. En stafett med 5 sträckor där varje sträcka var 5 km. Det slutade med vinst för vårt lag. Men för mig slutade också med en sträckning i baklåret (hamstrings). Det gick inte att springa på 1,5 vecka. Därför tog jag ett beslut veckan innan O-ringen att ändra klass från H21Elit till vanlig H21. Jag var rätt säker på att jag inte hade tillräckligt med löp- och backträning för att klara av 5 etapper varav 4 är 14 km lång.

 

Den här veckan ska 4 av 5 etapper genomföras på kalfjäll. Redan från start på första etappen begav det sig upp på de kala markerna. Det handlade mycket om att hålla i kompassriktningen och bara springa. Jag kan inte påstå att jag kände mig sprudlande pigg i benen. Men jag höll i orienteringen väldigt bra. Kom lite snett på en kontroll när jag skulle ner bland fjällbjörkarna och leta en ås. Max 30 sekunder. Annars höll jag riktigt bra hela banan och kunde komma in i ledning. Det slutade med en andra plats och jag var bra med i totalen från början.

 

Vy över målet och TC
Vy över målet och TC

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *