O-ringen Etapp 4: Med 50 meters sikt på kalfjället

juli 28, 2016 teamfigge No comments exist

På dagens etapp hade jag min tidigaste start under veckan. Jag startade 9.02 men hade av någon anledning gjort mig inställd på 9.17. Det kunde blivit stressigare än vad det blev. Men med en extra koll på nummerlappen + att det inte var någon kö vid liften, som skulle ta mig till starten, gjorde det hela smärtfritt. Det som eventuellt smärtade något var väl vädret. Oklart vad termometern stod på, men kallt var det. Regnet kylde den knappt uppvärmda kroppen. Satt 10 minuter i liften på en blöt sits och hackade tänder. När jag till toppen av Lindvallen kommit var dimman tät och sikten kanske 100 meter. Uppvärmd och klar stack jag sedan iväg i det vita.

 

Började lite skakigt i orienteringen och fick göra ganska många kartstopp i den något kluriga inledningen. Samt slarva med att springa runt höjder åt fel håll. Efter cirka 2,5 km kom banan upp på det ”riktiga” fjället och då kan inte sikten varit mer än 50 meter på de värsta ställena. Det var bara att kolla på kompassriktningen ofta och försöka se de få detaljer som fanns på fjället. När jag hade korsat kartan och kommit ner ett antal höjdkurvor kom ännu ett mer detaljerat område och där jag tyvärr la bort lite tid på en kontroll. Sen efter det gick jag som tåget. Med en brant och fullkomligt livsfarlig avslutning kunde jag på grund av min tidiga start gå in i mål som ledare.

 

160728_1
Strax efter målgång

 

Det hela slutade med en tredje plats på etappen och i totalen ligger jag sexa med goda möjligheter att springa ikapp till en fjärde plats. Om jag ska upp och nosa på plats två och tre behöver de göra några misstag eller ha en riktig dålig dagsform.

 

Kartan från etapp 4
Kartan från etapp 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *