O-ringen Etapp 5: Avgjorde duellen till näst sista

juli 30, 2016 teamfigge 1 comment

Äntligen! Igår fick jag komma ifrån kalfjället och orientera i enbart skog. Området där sista etappen avgjordes var samma område som den sista etappen 2008 också hade. Jag hade mina minnen från den tiden, då jag sprang H16, att det var väldigt tunglöpt med sluttande myrar.

 

Jag gick ut som sexa med förhoppningar om att kunna springa ikapp till en fjärde placering. Det var ungefär en minut fram till den. Jag var inställd på att göra mitt eget race. Försöka enbart ta de vägval som jag tyckte såg bäst ut oavsett om jag skulle springa ikapp eller bli ikappsprungen. Jag ville även göra ett tekniskt bra lopp vilket betydde för mig att jag ville spika varje kontroll. Därför blev min löpning lite defensiv idag för att jag ville verkligen veta hela tiden var jag befann mig. Efter ungefär halva banan kom jag ikapp killen som låg femma totalt. Sen sprang jag tillsammans med honom till och från. Vi valde lite olika vägar ibland till kontrollerna. Men när det började dra ihop sig inför målgång och det återstod fyra kontroller började jag jobba mentalt för att vara inställd på en spurt. När vi hade stämplat vid tredje sista och vi begav oss till näst sista kontrollen före mål kollade jag på eventuella vägval. Jag såg min konkurrent springa mer vänster och ett vägval som gav mer stig men som skulle bli lite längre. Jag bestämde då att jag kör rakt på! Jag stämplade och det var så mycket folk överallt, att jag inte visste om jag låg före eller efter honom. Men det var bara att springa och ta den sista och spurta in mot mål. Sen när jag vände mig om såg jag honom 6 sekunder efter mig. Härligt!

 

Efter målgång på etapp 5
Efter målgång på etapp 5

 

Vy över arenan
Vy över arenan

 

Karta från etapp 5
Karta från etapp 5

 

O-ringen 2016 i Sälen slutade alltså med en femte plats för mig i H21-2. Lite störande att jag tappade en kvart på andra etappen. Annars hade det kunnat sluta riktigt bra! Men över det stora hela har jag gjort ett bra O-ringen. Sprungit med den kapacitet jag just nu besitter. Självklart hade jag gärna sprungit Elit-klassen men det var tur att jag bytte ner mig. Jag får komma igen nästa år och hoppas att mina förberedelser blir bättre då.

1 Comment on “O-ringen Etapp 5: Avgjorde duellen till näst sista

  1. Synd på En, tycker själv efter en del koll på banor på nätet att det var för mycket kalfjället. Kan vara kul en eller två dagar men måste bli lite enahanda i längden.
    Hoppas du kan träna bra nu och att formens på SM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *