Full pott!!! Fyra DM-guld på fyra starter

september 11, 2016 teamfigge No comments exist

Som jag skrev i det senaste inlägget hade jag vunnit två DM-guld förra helgen. Den här helgen väntade ytterligare två möjligheter till medaljer, då det stod medeldistans och stafett på agendan. Åtminstone kunde jag påverka ena tävlingen helt själv. På stafetten var det ju ytterligare två stycken som behövde springa bra om det skulle bli något guld.

 

Men om jag börjar med medeldistansen som var igår. Den här gången hade konkurrensen skruvats upp lite till jämfört med den tidigare helgen. Jag visste att jag ändå hade en hyfsad grundfart i skogen, fast jag inte var i form än. Det gällde bara att orientera rätt också. Såg direkt på kartan när jag stack iväg att det var riktigt flackt i början. Men som förra helgen var marken väldigt stenbunden och gropig vilket gjorde att det inte alls gick att hålla någon hög fart. Men jag spikade kontroll efter kontroll. Detaljerna på kartan var få, men det som gjorde det roligt var att alla småmyrar som var redovisade på kartan var väldigt tydliga i verkligheten. Oftast läser jag på stenar, höjder mm. när jag orienterar mig fram. Men den här gången fick jag springa och köra slalom mellan myrarna för att komma fram till kontrollerna. På slutet kom det även några småhöjder med mycket detaljer. Kontrolltagningarna fortsatte perfekt och jag kunde komma i mål som ledare och tillslut som segrare också med över 2 minuters marginal. Härligt besked på att farten finns och är på uppåtgående.

 

Ettan (jag), tvåan (Jesper Lysell) och trean (Charlie Stolt) på Medel-DM
Ettan (jag), tvåan (Jesper Lysell) och trean (Charlie Stolt) på Medel-DM

 

Kartan från Medel-DM
Kartan från Medel-DM

 

Idag var det stafett-DM. Vi i Rehns toppar inget lag utan försöker göra jämna lag så det ska bli en spänning med tävlingen. Jag sprang första sträckan. Hade väl som mål att fokusera på orienteringen. Brukar löna sig väldigt mycket i stafett att göra så få misstag som möjligt. Det blev ganska snabbt en klunga på tre stycken där jag och Jesper höll i taktpinnen. Sen in mot varvningen var det bara vi två. Men då började det komma fler gafflingar än det var innan varvningen. Så det var bara att ge fullt fokus på sitt eget och strunta i vad Jesper sprang mot för håll. Vi kom ifrån varandra en stund, sedan ihop lite grann och sedan kom ännu en gaffling. Då lyckades jag få en lucka som jag kunde förvalta in till växlingen. Jesper kom in strax under 45 sekunder efter mig.

 

På andra sträckan tappade mitt lag mot Jespers och jag trodde det var kört med att ta hem ännu ett DM-guld. När tredje sträckan var ute låg vi tvåa. Vi stod med spänning och väntade in löparna mot mål. Tiden gick och gick, vilket gynnade oss. Det skulle betyda att vi hade chansen att kunna komma ikapp. Sedan upp mot en höjd ser vi båda tredjesträckslöparna komma springandes ner. Det visade sig att min tredje man var strået vassare och jag kunde tillsammans med mina lagkamrater ta ännu ett DM-guld!

 

Pallen från stafett-DM där några löpare saknas
Pallen från stafett-DM där några löpare saknas (fr.v. Olle Olofsson, Lars Olovsson, jag, Erik Lundh, Pär L. Olofsson och Charlie Stolt)

 

Segrande laget (fr.v. Olle Olofsson (tredje sträckan), Lars Olovsson (andra sträckan) och jag (första sträckan))
Segrande laget (fr.v. Olle Olofsson (tredje sträckan), Lars Olovsson (andra sträckan) och jag (första sträckan))

 

Kartan från min sträcka
Kartan från min sträcka

 

Detta innebar att jag har tagit 4 DM-guld på 2 helger, på 4 dagar och på 4 starter. Känns kul att få en sån ”grand slam” på DM!

 

Nu väntar två helger framöver med SM-tävlingar istället. Där jag har största siktet mot stafetten som sker den 25 september. Anledning till det är för att jag har största chanserna till en framskjuten placering där.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *