Vidare till min första final på lång-SM!

september 17, 2016 teamfigge No comments exist

I helgen är det lång-SM nere i Blekinge. Idag har det varit kval och det var totalt tre heat i H21-klassen. Jag hade förhoppningar på att om jag bara gör ett rent orienteringstekniskt lopp skulle jag gå vidare. Men det blev mycket bättre än förväntat! Jag startade bland de sista i mitt heat. Hade många favoriter runt om mig i startlistan. Bland annat hade jag Sverigeettan två minuter bakom mig.

 

Det första som jag höll på att göra var att springa åt fel håll till startpunkten. Skulle vikt av till vänster, men vek till höger, fem meter in i skogen. Gissar att det mesta berodde på dålig uppsikt av mig. De första sex kontrollerna pendlade mellan att vara 150 till 700 meter. Jag plockade de utan några större fadäser. Sedan var det dags för första långsträckan som låg strax över 2 kilometer. Tyckte jag genomförde sträckan riktigt bra. Ett glädjande besked var att när jag stack ut från kontrollen mötte jag killen som startade två minuter efter mig. Vilket bevisade att jag gjort ett bra lopp fram till den kontrollen. Det följdes upp med ännu en långsträcka på nästan 1,5 kilometer och vid kontroll 9 kom bakomliggande killen ikapp mig. Han sprang om mig, jag la mig i rygg och lyckades hålla mig till honom hela vägen in i mål. Ett misstag blev det under banan på cirka 30 sekunder. Det hände när jag hängde efter killen lite snett in mot tolfte kontrollen. Jag var lite ofokuserad då och litade lite för mycket på den andra löparen.

Kartan från mitt heat
Kartan från mitt heat

 

Kommer in på placeringen sex, strax över 3 minuter efter. Jag slutade på den placeringen också, vilket innebar att jag för första gången tagit mig till en final på lång-SM. Jag är riktigt nöjd med mitt genomförande och överraskad att jag lyckats hålla den fart jag ändå hade.

 

På väg mot mål! Foto: Jan Åhlund
På väg mot mål! Foto: Jan Åhlund

 

På väg mot mål! Foto: Jan Åhlund
På väg mot mål! Foto: Jan Åhlund

 

Lång-SM

 

Imorgon blir det dock spännande. Finalen mäter 17,4 kilometer jämfört med dagens 10,4. Det kommer verkligen bli ett kraftprov! Rapport kommer imorgon om jag överlever!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *